Daisy 16 år & Molly 1 år

Allmänt / Permalink / 0

Idag fyller vår egna lilla legend 16 år. Grattis till dig Dejjan och även grattis till lilla Molly på 1års-dagen. Längtar efter er och dom andra hundarna så otroligt mycket ♥.

 Så egen, speciell, fin och älskad! 

Utbytestermin - dag 72 - Turin

Allmänt / Permalink / 0

Idag åkte jag och Sara till Cammafa för att äta en Burrata, Turins mest omtalade pizza. Pizzabottnen var lätt den bästa so far men i övrigt tyckte jag nog inte den var så speciell även om den var riktigt god såklart. Beror också lite på vad man jämför med, svenska pizzor kommer ärligt kännas som ett skämt efter denna utbytestermin 🙊. 

Det vita knytet i mitten är en rinning "ost" gjord på riven mozzarella och grädde 😋. 

Makarna Wighs bröllop

Allmänt / Permalink / 1
Jag har nu äntligen tagit mig i kragen för att försöka summera min älskade broder Mattias och hans Malins bröllop som ägde rum i mars. Vi värdfamiljer tjuvstartade (som jag tidigare skrivit i bloggen) redan på torsdagen med middag och myskväll i spaavdelningen medan resten av gästerna trillade in under fredagen. Det är omöjligt att återge hela bröllopshelgen i text och bild då den innehöll så många roliga stunder och fina minnen men tänkte visa några highlights iaf.

Bröllopet ägde rum i Tännäskröket som ligger i Funäsfjällen. Det är ett reltativt litet skidsystem men med väldigt fräscha lokaler och väl omhändertagen anläggning.
Foto: Yohanna Mårtensson 
 
Jag och min familj hade en stor stuga till vårt förfogande under fyra dygn. Mattias och Malin hade en egen stuga ganska nära intill oss. 
Alla gemensamma aktiviteter hölls till i centrumstugan. Restaurangen där är med i whiteguiden och kockarna levererade riktigt god mat under hela helgen. På övervåningen ägde självaste bröllpsmiddagen rum medan de resterande måltiderna samt självaste festen skedde till på markplan. 
På fredagskvällen serverades det middag till alla gäster och därefter hade min syster Lovisa styrt upp ett flertal olika lekar. Utöver alla olika måltider och bröllopsrelaterade aktiviteter hann vi även med två dagar i backen. Det var riktigt, riktigt kul att få möjligheten att göra bland det bästa jag vet, att åka skidor, med båda sidorna av släkten samt Mattias och Malins vänner. Vi kändes oss som ett riktigt hökargäng. 
Mingel nedanför backen pågick även det konstant. På fredagen serverades det grillat och bullar till alla gäster i backen (mums!). Det styrdes även upp en tävling i backen men det har jag tyvärr ingen bild på eftersom jag var med och tävlade hehe. 
Inför vigseln hade Matte designat egna manschettknappar i äkta guld som guldsmeden Eleonore på Burmans ur och guld i Skellefteå hjälpte till att tillverka. Sjukt fin detalj som verkligen blev pricken över i:et på hans outfit. 
Vigseln ägde rum på högsta toppen i skidsystemet. I väntan på att brudparet skulle anlända serverades varm chocklad som man fick spetsad med mintu eller cointreau. Vädret var bästa tänkbara och dresscode under vigseln var skidkläder.
Min andra broder Joakim var bestman och Malins två bästa kompisar var brudtärnor. Jocke hade genom houdini hjälpt till att fixa matchande skidställ som det kom ingående i. Redan när jag såg dom tre komma gående in mot platsen där vi andra gäster stod började tårarna stadigt rinna ned för mina, och många andras, kinder. 
 Foto: Yohanna Mårtensson
 
Självaste vigseln var den finaste jag någonsin kunnat tänka mig. Joakim läste en dikt, en av Mattias bästa vänner och hans fru sjöng låten Du är allt, Mattias och Malin läste lovord och sade tillslut JA till varandra samtidigt som de båda skrattade och grät av lycka. Jag har aldrig känt så mycket kärlek så närvarande tidigare.
Foto: Yohanna Mårtensson
 
Efter vigseln var det bara att slänga på sig skidorna för att sedan ta snabbaste vägen hem till stugorna för att hinna före resterande gäster. Det var många små detaljer som brudparet hade tänkt på under helgen och däribland så skulle vi hjälpa till med att leverera bubbel till gästernas stugor som skulle stå och vänta när de anlände. 
En dryg timme efter att vi lämnat sista flaskan var det dags för värdfamiljerna att vara ombytta och klara för fotografering. Jag hade på mig en klänning från min väns ateljé, örhängen från Lily and Rose, mitt nya svarta Hermesarmband och väska från YSL.
Efter ytterligare en halvtimme började resten av gästerna att rulla in och alla par/grupper skulle fotas av fotografen innan det var dags för brudskål och middag. Dukningen passade in i bröllopets "fjälltema" och trerätters-middagen var riktigt god. Det var en hel uppsjö med fina tal och däribland höll vi syskon ett till vår nygifta bror. Angående vårt tal så kändes det som att vi lyckades framföra det vi önskade. Det är läskigt när man vill att något ska bli så himla bra. Man vill förmedla det man känner - 25 år av ren kärlek till en bror, och nu även hans fru, på bara några minuter men jag tycker vi lyckas även om våra röster ibland svajade rejält.
Efter middagen var det dags för tårta i festsalen och därefter brudvals. 
Successivt byttes valsmusik mot mer och mer bugg och därefter party. Efter en stund var fest och dimma ett faktum. Kvällen avslutades in på småtimmarna med att vi tappra festkrigare stod i ring och sjöng stad i ljus i kör. 
Bröllopshelgen avslutades med en brunch på söndagmorgon innan det var dags att krama alla gäster hej då.
Enligt mig var denna tredagarsfest det perfekta bröllopet. Tyckte det var så kul att de vågade satsa på ett lite annorlunda koncept som resulterade i succé. Jag har aldrig känt mig så genuit lycklig i så många dagar irad.
 
Mattias och Malin är definition av äkta kärlek för mig och jag är evigt tacksam över att jag fick dela denna långhelg med dem. 
Foto: Yohanna Mårtensson
 
Till top