Ett år senare

Allmänt / Permalink / 0

För exakt ett år sedan låg jag i sängen hemma på Skolgatan i Umeå och kved av smärta. Morfinet hade börjat släppa och tabletterna gav ingen hjälp alls. Smärtan var minst sagt brutal och jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. 

Min operationstid kom från absolut ingenstans den morgonen för ett år sedan. Jag fick min tid genom vad jag tror var ett sent återbud eftersom jag fick ungefär noll sekunder på mig att ta mig till NUS. Det snabba inhoppet passade mig dock perfekt eftersom jag slapp ha ångest inför operationen vilket jag med säkerhet annars skulle ha haft. 
 
Några timmar efter operationen var jag så jäkla lycklig över att den äntligen var gjord. Fyra års väntan var över. Ytterligare några timmar senare hade jag, som jag skrev ovan, brutal smärta och ångest. 
 
Nu, 365 dagar senare är jag återigen tacksam att den är gjord. Jag är tacksam att 12 veckor av gips och skenor är förbi. Tacksam över att de första, jobbigare rehabfaserna, är förbi. Jag är tacksam för den fina vården jag fick under och efter operationen av min läkare och sjukgymnast. Jag är absolut inte återställd till vad jag var innan fotbollsskada då stelhet och smärta ofta påminner mig men jag tränar och rehabar dagligen och jag hoppas att jag snart ska kunna börja springa längre sträckor och successivt jobba mig mot milen igen. Jag har saknat att få se den registrerad i min app. 

 

Back in school

Allmänt / Permalink / 0

Imorse rullade den sjunde, och därmed den näst sista, terminen igång kl 10.15. Som alltid var den första dagen främst kul då man får träffa massa klasskamrater igen samt att föreläsningen egentligen bara är ett intro till vad som komma skall. Har dock på känn att känslan kan vara något annars om några dagar. Jag är som nervös för det kommande året med nya kursare, engelska som undervisningsspårk och svårare kurser. Nervös men också lite taggad såklart. 


Efter skolan åkte vi SM-tjejer till Avion för lunch och shopping. Jag hittade en klänningen som jag blev sugen på men som det tåls att fundera lite på då min ekonomi forfarande är svajig nanting efter utlandsstudierna. Får se hur det blir:) 

Rockade klänning och barbent idag. Lär väl vara en av de sista gångerna för denna sommar (exkl. Cypern hoppas jag) 🌤🍃.  

Semester part 3

Allmänt / Permalink / 0

Ett besök på Marstrand, räkor till middag, besök hos vänner och släktingar samt en kvällspromenad med havsutsikt var några av aktiviteterna som fick avrunda dessa dagar. Tack för en fin vecka i söder alla inblandade, nu har vi lämnat västkusten för Norrland vilket inte heller känns fy skam.


Imorgon ska jag jobba på banken och sedan iväg på party, hörs på lördag 👋💕.

Till top