Utbytestermin - dag 10 - 13 - Courmayuer, Italien.

Allmänt / Permalink / 0
En weekend i Courmayuer. 
 
Fredag: Åkte direkt från skolan till Hertz för att hämta ut vår hyrbil och därefter vidare mot lägenheten. Bilturen genom centrala Turin, mellan Hertz och lägenheten, var minst sagt en svettig åktur då de flesta italienare kör som galningar. Att jag inte kan Italienska lagar gör kanske inte saken bättre. 
 
Tre timmar efter avfärd från lägenheten rullande vi in Courmayuer efter några felkörningar. En fräsch lägenheten väntade på oss och kvällen avrundades med middag framför serietittande. 
 
Lördag: Uppe med tuppen för att fånga dagen. Väl i backen fick vi för oss att börja jobba oss upp till den högsta toppen. Herregud. Ett åk som jag aldrig kommer glömma. Jag har aldrig förr varit så rädd under en tur. Vi fick hajka för att komma över en bergskam och därefter "skulle det vara lugnt". Hell no. Skrattade och grät i princip konstant omvartannat. Hela åket tog allt som allt 3h och 45 minuter innan vi var nere igen. Otroligt sliten men även lättad.
 
Söndag: Underbar dag som började med ett antal manchesteråk innan vi tog en tidig och lite längre lunch. Dagen avslutade med några slash-åk innan det var dags att packa bilen och återvända till Turin. 
 
Grym helg! 😍
 
-----
 
Måndag: Tillbaka i Turin. Suttit och sökt flyg hem till Sverige ungefär halva dagen. Pluggat för första gången och ätit en god men ogräddad äppelpaj. 
 
Måndag 27e februari innebär också att det är en av mina bästa vänners födelsedag. Stort grattis älskade Felicia 💞. 
 
 
 
 

Utbytestermin - dag 8 - Turin

Allmänt / Permalink / 0

Man skulle lätt kunna säga att livet här i Turin är som en berg- och dalbana. Varannan dag får vi bra besked och varannan mindre bra. Överlag verkar allt lösa sig men vi är fortfarande lite osäkra. För att förklara lite bättre hur situationen ser ut:

Dalar i vardagen just nu: Skolan är fruktansvärt ostrukturerad på alla plan. Vi blir skickade mellan olika kontor hela tiden för att fixa diverse papper och ingen tar riktigt ansvar för våra frågor. International Office är den enhet som ska ta emot oss utbytesstudenter och personerna som jobbar där är, vad man skulle kunna säga, inte asbra på sitt jobb. Kurshemsidan är på italienska och många dokument är inte uppdaterade för denna termin. 

Toppar i vardagen just nu: Vi tror att vi har hittat kurser som fungerar för oss både kunskaps- och tidsmässigt. Vi har äntligen fått oss in på universitets portal där allt kursunderlag finns samt att vi ska på vår första lektion på fredag. Staden är fantastiskt vacker och vi har hittat ett bra bakery precis bredvid vår lägenheten. 

Bäst i vardagen just nu: Att vi precis bokat bil och boende så att vi kan spendera helgen i alperna. Ska bli så kul! :))

 

I väntan på spårvagnen. Utan att riktigt ha förstått det hade vi lyckats hitta ett boende som hade en hållplats precis utanför lägenheten och dessutom med linjen som tar oss raka vägen till skolan. Win!

En snapshot från vårt lilla kvarter. Vår lägenhet ligger på en tvärgata några meter in. 


Stället som bakar faaantastiska muffins och munkar. 

 En glad Sandra påväg hem från skolan. 
Till top