publicerat i Allmänt;

Senaste dagarna har varit värre än de senaste veckorna. Nu förtiden handlar inte en dålig dag om vilken syssla jag haft, utan hur jag mår psykiskt, och det är nästan bara en sak som styr. Tiden har börjat hinna ikapp mig och sommaren är i princip här. Snart är det fem månader sedan min morfar plötsligt svävade vidare till andra sidan, lite mer än två månader sedan min farfar också fick vingar. Ibland känns det överkomligt att leva vidare, ibland nästintill omöjligt. 

Det är när jag blir själv som ångest sätter klorna i mig som mest. Tidigare har varje tomrum fyllts av stress inför historian, nu när den är över greppar ångest mig i ett brutalt grepp. Jag har fortfarande inte sovit en enda natt i min egna säng, som jag så oftat lånat ut åt morfar. Som jag kramade om honom i efter att han svävat vidare.

Farfars bortgång har jag knappt förstått än, ett slut som var så långt men ändå så kort. Även om jag hann krama honom och säga - Jag älskar dig och vi ses på andra sidan, medan han fortfarande hörde är det så mycket mer som jag velat säga.   

Redan de första dagarna efter att morfar dött så visste jag att sommaren skulle bli väldigt jobbig. Hade allt varit som vanligt hade han kommit med färdtaxi nu om några dagar, för att sedan stanna till mitten av Augusti. Hela familjen hade planerat in en vecka i sommarstugan ihop med farmor och farfar och det skulle som alltid vara sommarens höjdpunkt. Farfar såg alltid till att vi barnbarn hade det bra. Morfar var den tystlåtna som alltid lyssnade då jag pratade.

I sommar kommer jag spendera mer tid än någonsin i stugan just för att jag kan, men det kommer göra ont. Något kommer fattas, alla vet vad.
Julen kommer vara värst, jag har sagt till hela min familj att jag vägrar fira jul hemma som vi brukar, för inget är som det brukar. Utlandet lockar för första gången på riktigt över jul. 

Inga ord kan ens förklara en bråkdel av min sorg. Inte heller lyckan jag känner över att jag faktiskt har världens finaste människor runt mig. Både kring mig här nere eller vakande ovanför mig.

Jag saknar mina hjältar så mycket ♥

Kommentera inlägget här :