Dag 14 - Nya Zeeland - Wanaka/Queenstown

publicerat i Allmänt;
Så var vi tillbaka i QT. På något sätt känns det som att komma hem igen. Vår roadtrip har varit amaz men det känns mysigt att vara tillbaka i den stad som jag ändå fått bäst intryck av. Alla sjöar, berg och kullar som ligger utspridda på sydön är en klass för sig i naturupplevelser, men självaste staden QT är något unikt.

För att förklara lite mer ingående hur våra dagar varit så flög vi till Christchurch i fredags em. Vi hade ett himla meck med att få ut hyrbilen så när vi väl kunde checka in på hotellet var det sen kväll. Trots det brände vi av ett jobbmöte hem mot Sverige, gick ut och åt och låg och pratade i flera timmar i sängen. På lördag var vi och körde runt lite i Christchurch innan vi drog ut mot kusten och sedan ställde in gpsen på Geraldine och Johannes. Under lördagen och söndagen kryssade vi tre sedan mest runt bland olika sjöar och berg. Hann gå upp till en glaciär och äta mat på div olika ställen. På lördagkväll hann vi förvisso även med att dricka lite whisky och vin, spela spel och titta på stjärnorna till sent in på natten. Överlag grymt bra helg bara.

Igår och idag fm har vi befunnit oss i Wanaka. Det är en liten ort där ett flertal människor verkar syssla med skidåkning så jag fick gå och drömma i olika skidaffärer utanför jobbtid. Vi hann även med att spela VR-spel i en spelstudio och promenera till vad vår andra kollega Annie beskrev som "det mest överskattade trädet någonsin".

Johannes redo för VR. Vi betalade för 20 min men fick spela en dryg timme. Trevlig överraskning av ägaren som bott i Sverige under några år och gillade oss.

Trädet som halva NZs turister glatt höll på att fota. Det är liksom ett helt vanligt träd som råkat växa ute i havet.

Stranden i Wanaka.

Views views views. Tröttnar aldrig.

En kyrka som även den blev fotad som om den vore den enda i världen. Väldigt fint beläget men ja, jag tyckte nog det fanns ännu finare saker att fotografera.

Vårt något spartanska boende i lördags. En klassisk bokning av boende som kanske inte riktigt blev som väntat. Vi bodde liksom i en trailer park. Men det var fräscht och vi hade kul så det gick ingen nöd på oss.

Finaste Anna 💕
 
Nu ska jag sova. Natti 🤗

Kommentera inlägget här :