1 aug - Skellefteå/Umeå

publicerat i Allmänt;
Så sitter jag på bussen mellan Skellefteå och Umeå. Det är dags för mig att åka hem och styra upp livet hemma litegrann. Det känns lite som att jag lämnar sommaren bakom mig nu. Jag spenderar ofta somrarna i Skell för att sen återvända till Umeå till sensommar/hösten. Vet inte om det har att göra med att vi dessutom nu är inne i augusti. Jag hoppas min känsla ändras för är inte riktigt redo att släppa taget än. Någon till dag med fint väder hade suttit bra. 

Sen senast då? Jo, jag har hunnit med att äta livets godaste bulle. Hade hört att folk sagt att "Svedjan har gott fika". Det kan man ju lugnt säga är en redig jäkla underdrift. Jag ville nästa gråta så goda. Åk dit medan ni kan, tror dom stänger för sommaren snart! 
(null)

(null)

(null)

I övrigt så är skördetiden äntligen igång och mamma bär in den ena goda saken efter den andra.  Man känner sig enormt bortskämd då både kryddor, kött och grönsaker kommer direkt från gården. Jag bidrar inte med något mer än sällskap.

(null)

(null)

Och för att fortsätta på temat "goda saker att äta" så har även naturen börjat leverera sina gosaker. Såhär långt verkar det vara ett superår för bär och svamp. Kul med tanke på att 2020 i övrigt kanske inte alltid har levererat på topp. Iallafall så har såväl hjortron som kantareller och blåbär redan hunnits plocka i hushållet. Gottgott! 

(null)

(null)

Förutom att äta har jag och pappa äntligen lyckats löpa runt byn ihop. Det har stått på vår to do-list hela sommaren men som allt annat så är det lättare att prata om än att få till. Vazzi fick följa med och sedan njuta av en liten bit glass. Nöjdare hund får man leta efter.

Det var allt för denna gång. Hoppas allt är bra med er andra 🌷 
(null)

Kommentera inlägget här :